Kiinteistöstrategia


Koska kiinteistöt ovat yksilöitä, tulee niille määrittää kestävä ja toimiva kiinteistöstrategia. Strategian keskeinen tavoite on määrittää tavat toimia asettamalla tuottavuutta, kehitystä ja tilojen käyttäjiä parhaiten palvelevat tavoitteet.

Haluaisitko sinä olla betoninen, puinen tai vaikkapa nuhjuinen kiinteistö vailla määränpäätä?

Kehitykseen tähtäävä kiinteistöstrategiamme käynnistyy juurisyiden pohtimisella, ylläpidon laatutasojen määrittämisellä sekä toimivan yhteistyöverkoston luomisella kiinteistöön. Kun kiinteistö tunnetaan hyvin, myös sen myyminen tai vuokraaminen on mukavampaa.

Laadimme asiakkaillemme kiinteistöihin strategiat, jotka käsittävät peruslähtökohdiltaan perustarpeet – mutta myös mausteet ympärille. Strategialla toimintaa saadaan tehostettua, kun kustannuksia ja kuluja sijoitellaan sekä ylläpidon kustannuksiin (OPEX) että pitkän tähtäimen suunnitelmiin (CAPEX).

Esimerkiksi laadullisten tavoitteiden puutteellisuus voi ilmetä siten, että kiinteistöt ohjataan toimimaan säästämällä vääristä kohdista. Ruoste-sana kuvaa hyvin paitsi pitkää korroosiota, myös kiinteistön huoltamattomuuden tilaa. Huoltamattomuus voi näkyä myös puutteellisena siivouksena, mikä puolestaan voi altistaa konkreettiselle pintojen ruostumiselle.

On totta, että esimerkiksi kiinteistökaupoissa tutkitaan pelkästään kohteiden tuottoja, joka ajaa usein myyjän ja ostajan väärille urille. On syytä miettiä mikä on kustannus, jos asiat eivät olekaan kuten pitäisi ja asiat selviävät vuokrauksen tai myynnin jälkeen vuoden tai kahden päästä.

Pidetäänhän kiinteistöistä huoltoa riittävän laajasti, jotta ongelmilta vältytään?

Teknisenä neuvonantajana annamme vahvuutemme asiakkaidemme käyttöön, mikä mahdollistaa asiakkaiden keskittymisen oman liiketoimintansa tarpeisiin ja kehittämiseen.


Tuotamme asiakkaillemme

  • Kiinteinteistökohteiden strategioiden laadinta
  • Kiinteistökohteiden OPEX- ja CAPEX-arvioinnit
  • Ylläpidon laatutasojen määrittäminen
  • Kiinteistöjen kehityssuunnitelmien laadinta
  • Huoltosopimusten ja palvelukuvausten laadinta ja kilpailutus
  • Oikeiden sopimuskumppaneiden valinta
  • Vuosisuunnitelmien laadinta
  • Asiakkaitamme ovat kotimaiset ja ulkomaiset kiinteistönomistajat, -sijoittajat ja -käyttäjät sekä toimitilavälitykseen erikoistuneet kaupalliset neuvonantoyritykset ja toimitilavälittäjät.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Joni Härkönen
Toimitusjohtaja, osakas
© Joscon Oy 2024
× Ota yhteyttä